עיצוב שיער אומנות האיפור וטיפוח החן

עיצוב שיער אומנות האיפור וטיפוח החן - יופי של קריירה

בביה"ס שלנו יש אווירה חמה ונעימה, לימודים רציניים ובסיום קבלת תעודת גמר של 12 שנות לימוד בנוסף למקצוע בו בחרתם. בואו להתרשם מהאווירה הכללית, המורים המקצועיים בעלי ניסיון רב של שנים רבות. אצלנו תקבלו את כל העזרה הנדרשת כדי להצליח בלימודים!

על המגמה

עיצוב שיער ואיפור שייכים למקצועות האופנה והיופי. הרצון לשפר ולייפות את החזות האישית ואת ההופעה החיצונית קיימים בעולמנו מאז ומעולם. האיפור אינו רק צבע, אלא הרמוניה של צבעים ויצירה אישית של המעצב. התלמידים ילמדו להתאים את העיצוב הנכון לאופי האדם ולמבנה הפנים והשיער שלו.  לאחר רכישת המיומנויות הנדרשות התלמידים יכולים לגבש שפה מקצועית אישית וייחודית, שתבטיח את עתידם המקצועי והכלכלי. את הידע והמיומנות שנרכשו יוכל כל תלמיד לממש כמעצב שיער ותסרוקות וכמאפר לתיאטרון, לקולנוע, לטלוויזיה ולאירועים. הוא יוכל גם לפתח עסק עצמאי בעבור נשים, גברים, ילדים, כלות ודוגמניות בתצוגות אופנה.

למה כדאי ללמוד במגמה?

איפור ועיצוב שיער הם מקצועות נדרשים בארץ ובעולם. בעידן שבו המצלמה, המדיה הדיגיטלית ותרבות הבידור נגישות לכל, נעשו מקצועות אלה חשובים מתמיד והם מאפשרים לכל תלמיד למידה ושותפות בתרבות החזותית ובעולם האופנה בארץ ובעולם.

מה כוללים הלימודים?

תלמידים הלומדים במגמה מכירים ומבינים את הענפים הקשורים לעיצוב שיער ואיפור . הם לומדים להכיר את מבנה העור ואת מבנה השערה, תורת הצבע, מתנסים ביסודות עיצוב השיער  והאיפור ויוצרים בפועל איפור,  תספורות, תסרוקות וצביעה מקצועית, פסים צבע החלקה וסלסול . במגמה לומדים על המוצרים והמכשירים השונים שבשימוש המספרה או סדנת האיפור,  התאמת העיצוב לפני הלקוחה ולאופייההתלמידים לומדים  להתאים ללקוח או ללקוחה את המראה המושלם הנותן מסגרת יפה לפניםבנוסף, התלמידים נחשפים ליזמות עסקית, לשיווק ולפרסום.

היכן מתקיימים הלימודים?

הלימודים מתקיימים בסדנאות האיפור ועיצוב השיער המפוארות  שהוקמו בביה"ס,  והמצוידות  בציוד חדיש ומעוצבות כמיטב מכוני העיצוב היוקרתיים. המגמה  ומלווה ע"י מורות בעלות ניסיון רב בתחום עיצוב השיער והאיפור .

לאן מובילים הלימודים במגמה?

• במגמה שלנו לומדים במשך שלוש שנים מכיתה י' עד כיתה יב' ובסיום כיתה יב' התלמידים מגישים פרויקט באיפור נבחנים בבחינה מעשית בעיצוב שיער וניגשים לבחינות בגרות.
  • הלימודים העיוניים – נלמדים במקביל ללימודים המעשיים על מנת לשלב את החלק העיוני והמעשי הנדרש בבחינות הבגרות.

בסיום לימודיו  ובהתאם להישגיו הלימודיים, יהיה/תהיה  התלמיד/ה זכאי/ת לקבלת:

• תעודת סיום מטעם ביה"ס.
  • תעודת גמר ממשלתית ל12 שנות לימוד.
  • זכאות ליחידות בגרות מטעם משרד החינוך.