אומנות האפייה (קונדיטאות)

מגמת אומנות האפייה

מטרת המגמה לשמש מנוף ליזמות עסקית לתלמידים, ולהוות עבורם כלי מקצועי חשוב ואמצעי פרנסה מכובד בעתיד. המגמה בנויה ומצוידת במיטב הציוד המודרני. המגמה, מכשירה את התלמידים לעבודה בבתי מלון, קונדיטוריות פרטיות ובבתי עסק פרטיים משלהם בעתיד.

"כמה יגיעות יגע אדם הראשון עד שמצא פת לאכול:
חרש, וזרע, וקצר, ועמר, ודש, וזרה, וברר, וטחן, והרקיד, ולש, ואפה, ואחר כך אכל. ואני משכים ומוצא כל אלו מתוקנין לפניו"
( תלמוד בבלי, ברכות נח ע"א).

במח"ט טבריה כל אדם: תלמיד, מורה, הורה יכול להגשים חלום. הגשמת חלום היא עבודה, אמנם מפרכת, הכרוכה ברוב יזע ודמעות, ממש כמו זו הכרוכה בהכנת הלחם שנתייחדה לו ברכת "המוציא לחם מן הארץ". 
אולם ממש כמו הזרע שאנו טומנים לפני הגשם הראשון באדמה יש בה תקווה, אמונה, ציפיה, ותפילה לבשורות טובות. 
בסדנת האפייה המפוארת והמצוידת במיטב המכשור המודרני לומדים ועובדים היום תלמידי המגמה כשהם לבושים במדים לבנים ובכובעים תואמים תוך שהם מפגינים ביצועים לתפארת בתחום האפייה.

החלום שלנו היה להקים מגמה שתשמש מנוף ליזמות עסקית לתלמידים, ותהווה עבורם כלי מקצועי חשוב ואמצעי פרנסה מכובד בעתיד. המגמה נבנתה וצוידה במיטב הציוד המודרני, ומומנה בנדיבות ע"י רשת עמל, והיא הראשונה במערכת החינוך בטבריה. מטרת המגמה, היא להכשיר את התלמידים לעבודה בבתי מלון, קונדיטוריות פרטיות ובבתי עסק פרטיים משלהם בעתיד.

המגמה מקנה לתלמידים ידע תיאורטי מחד כמו ידע ביסודות התזונה, אבות מזון, תורת חומר הגלם, תזונה נכונה, הגיינת מזון ותברואת מטבחים. 
מאידך רוכשים התלמידים מיומנויות בעבודה מעשית. הם עוסקים באפיה מקצועית, לומדים להכיר את ציוד האפיה המודרני והשימוש הבטיחותי בו, לומדים להכין סוגי בצקים ומגוון מוצריהם ומעל לכל ניגשים בסוף השנה לבחינת בגרות באמנות האפייה .

רכיב חשוב ביותר בפעילות המגמה הוא בסיסמת "עם הפנים לקהילה". אנו מחנכים את תלמידינו לגמילות חסדים, ותלמידי המגמה מקיימים לאורך השנה ובמיוחד בחגים פעילויות משותפות עם קשישים בבתי אבות, ועם תלמידים בעלי צרכים מיוחדים.